Day 3 Challenge: Gambar Dengan Kawan

Rasa susah nak decide, gambar dengan kawan yang mana nak digunakan untuk this post. Takkan lah nak letak gambar dengan semua kawan-kawan yang pernah dikenali seumur hidup kan? Mahunye berjela sampai boleh buat novel bersiri.

Ada juga rasa nak letak gambar latest dengan kawan-kawan office, but lebih terpanggil nak letak gambar saya dengan one of my best friend, Atiqah nama diberi, aiceh.

Atiqah, or biasa dipanggil as Iqa ni kawan yang saya kenali semenjak tadika lagi tau. Kitorg sama-sama attend Tadika Islam, SRK Convent Muar, SM Convent Muar & Sekolah Agama Parit Kadhi. Semasa umur saya 15 tahun, saya terpaksa berpindah ke Kuala Lumpur bersama dengan arwah atuk dan wan saya. So, kitorang terpisah sejak tu.

But dalam ramai-ramai kawan, dengan dia lah antara yang paling saya kerap berjumpa dan keep in touch no matter what. Even bila saya sekali-sekala balik ke Muar, dia lah orang yang paling kerap saya jumpa. Tak jumpa orang lain pun tak berapa kisah sangat hehe. Even sekarang ni pun, dia lah satu-satunya kawan sekolah yang saya masih rapat dan paling kerap keep in touch, berbanding yang lain.

Masa sekolah dulu, kami ni geng lepak mingguan ke “Wetex Parade” yang tegar = beli kaset kat Music Valley + majalah smash hits, galaxy, komik, stationaries kat Popular, hehe. Bila difikirkan semula sekarang ni, macam manalah saya boleh afford menyimpan duit belanja harian untuk beli semua benda tu kerap, especially part kaset tu. Saya ni bukannya ada dapat elaun pun. Saya cuma dapat duit belanja harian aje = RM1 untuk sekolah kebangsaan + RM1 untuk sekolah agama. Kalau masa keluar tu pun, dapat lah bodek RM20 dari arwah atuk. Dan RM20 tu lah duit makan + beli semua benda lagha tu haha. Lihatlah betapa tingginya nilai RM20 ni 20 tahun yang lalu.

Iqa ni jenis happy go lucky, selamba dan cool aje. Senang nak masuk dengan dia ni, hehe. Saya boleh cerita dan merepek apa-apa pun dengan dia tanpa segan silu hinggalah sekarang. Tapi macam biasalah, duduk je dalam satu negeri, tapi disebabkan sibuk dengan urusan masing-masing, memang jarang sangatlah berjumpa.

#jdtblogger #31dayschallengebyjdtblogger

Day 2 Challenge: Gambar Setahun Lalu

I don’t have a pic which was taken at exactly a year ago with the same date. But I have 2 photos which age around the same :) The photos and story was about a gift that I received during our department’s Christmas gift exchange. I totally didn’t expect such a sweet gift though ^^;

Actually, we were supposed to write and put up our “wish” on a board. I remember I wrote my wish as something like, “Anything nice :)” hihi. And then, we had to put our gifts at a prepared place. Among those gifts, I did saw a big box at first, but didn’t notice my name was written on it (as you can see, it was covered with styrofoam bits).

Read more…

Day 1 Challenge: Siapakah Saya??

Hello, nice to meet you~ 반가워요^^ Who am I? My name is Najwa. I’m currently in my *early-3-series-age* haha. I was born in Kuala Lumpur, raised by my grandparents in Muar (Johor) and currently lives somewhere near Kuala Lumpur again.

I obtained my degree in Computer Science from Universiti Putra Malaysia. I’ve been working as a Software Engineer in Exact ADC for more than 4 years already. I’m still single *coughandcurrentlylookingcough* hehe.

Well, I don’t have much interesting family background to share, but here are 3 kinda “unique” and random facts about me :)


1. My current basic interests are the standard ones – music, movies, books. But I used to fangirl quite a lot back then. I guess, as you grow older wiser, you will tend to naturally slow down on it. To be honest, I never thought these days would really come. I somehow thought I’d be that little crazy fangirl for the rest of my life, lol.

Read more…