One Difficult Week

Thanks to some “kind” souls, I’ve been put in a very difficult situation especially for this one week period. I will never ever forget this moment. Allah saja yang tahu perasaan sedih dan tekanan yang terpaksa saya lalui ini. Dugaan Allah…

Just a reminder for myself, and maybe to anyone too, please lah jangan aniaya kaum keluarga sendiri hanya kerana nak diikutkan perasaan benci, atau diikutkan hati kita yang tak berapa nak bersih ni. Dan perlu diingat, kamu juga ada anak cucu… jadi apa yang kamu buat pada orang lain hari ni, tak mustahil akan tuhan balas pada mereka suatu hari nanti. 

Ingatlah, Allah tidak tidur. Dia maha melihat dan maha mengetahui.

Picking up the piecesĀ 

Tentu wan sedih kalau tahu apa yang aku lalui. How they are treating me right now. So much of “family” sangat. They are doing what they have always been doing – assume and judge me – and treat me like I am the worst person ever.

I have to go through this on my own, by myself, all alone. I wonder don’t they have rasa belas kasihan in their heart at all? Trying to kick me out of this house. At least give me more time. I need to save up too before I can start moving to a new place. 

I am recovering very slow on this lost. It’s not easy ok? And just when I just rasa macam boleh berpijak sedikit, trying to pick up the pieces, slowly crawling back into life, mereka dengan senang hatinya try to throw stones back, making it harder for me.

p/s: Other than berusaha untuk terus kuat, I can only berdoa moga Allah permudahkan perjalan ini. Al-Fatihah untuk wan dan atuk. Moga kita akan berjumpa lagi suatu hari nanti di sana. InsyaAllah.

Dunia ku telah pergi

Hari Selasa minggu lalu, 7 Februari 2017, telah memalitkan satu kenangan pahit dalam hidup ku. Insan yang paling aku sayangi di dunia ini telah pergi selamanya, kembali bertemu penciptanya. Dia lah ibu ku, sahabat karib ku, dunia ku. Dialah satu-satunya insan yang paling menyayangi aku sepenuh and setulus hatinya. Takkan ada insan lain.

Aku tahu dan aku mengerti yang hidup ini perlu diteruskan, no matter what. Namun, sejujurnya, ia tidak mudah bagi aku. Mungkin akan mengambil masa yang sangat lama untuk aku boleh kembali normal. Aku tak dapat gambarkan, terangkan, suluhkan perasaan ini. Hanya Dia sahaja yang tahu betapa remuk dan gelapnya dunia aku kini.

Dan tiap waktu juga aku mohon ditunjuk dan dipermudah perjalanan aku ini. Dunia ini hanya sementara. Entah esok, entah lusa, giliran aku pula..

p/s: Najwa rinduuu wan sangat-sangat wan. Najwa sayang wan sangat-sangat wan. Najwa berterima kasih sangat-sangat kerana wan bela najwa sejak najwa lahir hinggalah sekarang. Allah saja yang tahu…