[ENG Translation] 2PM 6Nights Day-2 Talks 20170603

Wooyoung
WY is surprised as many fans still come even today. he thinks it’s a fate that he met the members and the fans <3 "Even if i can't sing, as i get older, my voice won't come out, i will stay beside these 6 men." "In the future, whatever happens, i will be with the members."


Junho
“Members have all been busy with personal activities, but no matter what, how, we want to show u guys our good appearances.”

“As 2pm members have injured a lot, so we know/understand each other, how difficult it is.” (referring to minjun)

Junho been taking painkillers because of his wisdom teeth. But it’s getting better now. But it’s still a bit difficult when he sings ㅠㅠ ~> https://twitter.com/dlwtnslek/status/870994874379534336


Khun
Khun thnx all as he’s able to live well & happy 4 d past 10 years in Korea. He also got many chance for solo but can’t go cz of d members♥ ~> https://www.instagram.com/p/BU4TaY1lOAl/

Just Do It!

Just a random thought, in which reminds me about this throwback ~> Me visiting Gundam @ Odaiba~ back in 2015, I decided to travel alone from Toshima to Odaiba at night (my friends have already went back and I was the only one left in Tokyo for the last night). Despite not knowing exactly where it was, getting lost etc, I managed to arrive here. The robot light usually went off at 11.00 pm and I arrived at 11.01 pm.

I remember seeing the light being turned off from afar while I was running towards Gundam, it was quite sad so I decided to sit in front of gundam for quite a while (and I think I made the security officer a bit worried as he keeps checking what I was up to, as I was the only visitor, at that late hour).

Point is – I’m glad I made the decision to “just go-lah!” that night, as Gundam last day here was on March 5th this year. “In the end, we only regret the chances we didn’t take”. #beraniberaniayam #justdoit

Ramadhan pertama tanpa Wan

Memang sangat lah sayu. Tak tergambar dan terucap dek kata-kata betapa sedihnya hati ini. Sejak kecil saya tak pernah duduk jauh dari wan, kecuali waktu matriks dan uni – itu pun bukan jauh, shah alam dan serdang aje. Even masa dah kerja pun, saya jarang-jarang buka puasa di luar sebab tak sampai hati bila kenangkan wan saya buka puasa berdua je dengan maid yang jaga dia, rasa kesian.

Siapa yang tak duduk dengan orang tua memang takkan faham apa yang saya cakap ni. Seriously. Saya selalu tengok wan saya nangis sorang-sorang. Bila ditanya kenapa, “tak ada apa” jawapan dia yang biasa. Kadang-kadang ada juga sebab dia rindu arwah atuk, kadang-kadang katanya sebab terperap je kat rumah. Sayu je saya tengok wan selalu. Kesian sangat kat dia. Saya bila hari kerja, memang balik lewat. That’s why weekend memang lah wajib bawa dia keluar. Hiburkan hati dia. Walaupun kadang-kadang tapau rojak makan dalam kereta pun dah cukup buat dia happy.

Itu yang bila bulan puasa, saya cuba sedaya upaya balik awal, nak senangkan hati dia. Then, once in a while bawa dia jalan-jalan di bazaar ramadhan. Wan ni kalau kita ajak sekali, memang tak nak. Jadi kalau korang ajak parents or orang tua keluar, and they say no mula-mula, jangan pula terus, “ok lah kalau macam tu”. Seriously, diorang perlu diajak a few times, tunjukkan bersungguh nak ajak tu. And ugut or paksa if you must haha. Mereka ni bila dah tua, rasa insecure. Kadang kala mereka rasa kita ajak-ajak ayam aje and mereka tak nak susahkan kita.

Sekarang ni, tinggal saya seorang diri. Boleh dikatakan macam sebatang kara juga lah. Semua saya lalui seorang diri sekarang. Sedih sangat, nak-nak time puasa ni. Saya rindu sangat bila wan masakkan makanan-makanan kegemaran saya, perhatian wan yang memang tak berbelah bagi pada saya, bebelan wan suruh saya mengaji dan beribadat lebih, saya pun rindu nak melayan wan pergi shopping weekly mahupun untuk persiapan raya… Ya Allah, seriously sangat rindu pada wan (Ya, saya tak pernah lupa doakan dia setiap waktu, alhamdulillah).

Ni tak masuk lagi bab raya, pastilah lagi sedih… saya doa sangat Allah beri saya kekuatan untuk lalui dugaan ni…