Merindukanmu

Malam semalam terdengar semula satu lagu lama ni – “Merindukanmu”, sang by D’Masiv. Tetibe terkenang start suka lagu ni lepas Akim nyanyi masa his first gathering at Zoo Negara, heee. 

Seriously sangat merdu dan mendayu-dayu suara dia. Dan teringat juga, angin sepoi-sepoi bahasa bertiup, ditambah dengan daun-daun berguguran masa dia nyanyikan lagu ni. Aduhai, sangat best ^^

Hai.. Rindunye ya amat sangat kat waktu-waktu dulu. Tapi zaman itu dah lama ku tinggalkan da.. 

Hardly amused?

As we grow up, we have seen and experienced many things – there’s not much left to imagination and expectation. We tend to say “thought so” or “dah agak dah” a lot. 

This is what also differentiate us much with children, who get amused more easily on so many things. Maybe this is what makes them happier and jovial.

My Personal Lip Tints Review

I have chappy and dry lips. Previously I used to use simple lip balm, and I have to re-apply it from time to time since it doesn’t stay on for too long, especially after I eat and drink. Although I like my lips to be colored, but I am not a fan of lipstick for some reason (which I also doesn’t know well, lol), so I will usually buy those color-changing lip balms.

And if you must know, I am not the most up-to-date person when it comes to fashion or beauty products, hihi. So when I went to South Korea last year, at one of the beauty shop in Myeongdong, I came upon this interesting item called lip-tint. So I bought this Peripera Peri’s Ink (the one in the middle in the picture above). I like it a lot! The tint is a bit thick, moisturize my lips, and the color can stay on for whole day too :)

Last March, I tried another lip tint from TheFaceShop, called My Lips Eat Cherry Aqua Tint (the one on the most right in the picture above). Hmm, to be honest, I am not a fan of this one – it doesn’t really help with my dry lips, not thick enough and doesn’t stay long at all! I have to keep re-applying it from time to time – but problem is, even the cheap and simple lip balm feels even nicer. Maybe the plus point is, since it’s not thick, you don’t have to worry if the tint color will be too much? I don’t know. But one thing for sure, I’m not going to buy it again.

Then last month, I gave it a try on TonyMoly’s LipTone Get It Tint Water Bar (the one on the most left in the picture above). I give thumbs up too on this one. It’s moisturizing and the color can stay long too! It’s also easier to apply compared to the last two – I can worry less about spilling the content, and I can even apply it while driving too :P To control the color level, you can dap it lightly on your lips instead of spreading it like lipstick or lip balm :)

This picture was taken during one of my ex-colleague’s farewell, and oh, the focus is that I have this lip tint on (I’m the one on the right, hihi).

p/s: This is from my own personal usage and experience. The result may vary on different people :) The sole purpose of this “review” is just to share my experience, thank you.

Al-Fatihah buat Arwah Atuk

Al-Fatihah dan Yaseen utk arwah Hj Abd Kadir bin Hj Hussien. Dialah insan yang membesarkan dan mendidik saya sejak kecil. Menatang saya bagai minyak yang penuh.

You went too soon tok. Atuk tak sempat pun tengok Najwa masuk or grad universiti, sedangkan atuk sangat pentingkan my education. Tapi ini semua hanya kerana Allah lebih menyayangi atuk.

Najwa tak dapat balas jasa atuk physically, Najwa hanya dapat doakan dan amalkan apa yang atuk dah ajar Najwa. Najwa akan sentiasa cuba baiki diri, insyaAllah. Najwa sangat sangat sangat sayangkan atuk.. Harap kita dapat jumpa di sana suatu hari nanti ye.. Amin..

p/s: I miss him even more since today is the Father’s Day :’)

Happy Ramadhan!

Assalamualaikum :) Syukur towards Allah we are able to meet and experience Ramadhan, the month full barakah again! May this month be another month full of good transformation for all of us, insyaAllah.

Daripada Abu Hurairah RA bahawa Nabi SAW bersabda: Sesiapa yang berpuasa Ramadhan kerana iman dan ketaatan kepada Allah, serta mengharapkan keredhaannya, akan diampunkan semua dosanya yang telah lepas.

(Hadith Riwayat al-Bukhari dan Muslim)

Huraian Hadith:

  • Orang yang berpuasa di bulan Ramadhan dengan ikhlas serta mengharapkan keredhaan Allah SWT akan diampunkan segala dosa-dosa kecilnya.
  • Ramadhan merupakan bulan yang paling mulia di dalam Islam kerana bulan ini Allah SWT menurunkan al-Quran al-Karim, berlakunya malam “Lailatulqadar” dimana malam tersebut lebih mulia dan berkat daripada seribu bulan.
  • Doa orang yang berpuasa tidak akan ditolak oleh Allah SWT sehinggalah ia berbuka, oleh itu hendaklah mereka yang berpuasa memperbanyakkan doa demi kebaikan hidup mereka di dunia dan juga di akhirat.

Read more…